Verdenscupen i skisport

Vintersport er veldig populært, spesielt når det er sportssendinger på TV. Det arrangeres verdenscup både i langrenn, alpint, skiskyting og hopp, og nordmenn elsker å følge med på alle disse grenene. Ekstra spennende blir det når norske utøvere hevder seg i toppen og konkurrerer om pallplasseringer, enten i enkeltrenn eller sammenlagt.

Verdenscupen i langrenn arrangeres som en serie med løp. De fleste løpene arrangeres i Europa, og det kåres både vinnere i sprintklassen og distanseklassen for kvinner og menn. Det kåres også en vinner i nasjonscupen, og norske utøvere har vunnet verdenscupen i langrenn mange ganger gjennom årene. Verdenscuprenn i langrenn arrangeres også både på Lillehammer og i Oslo.

Verdenscupen i skihopping har vært arrangert siden sesongen 1979/80 for menn og siden 2011/12 for kvinner. Tre nordmenn har klart å vinne verdenscupen i skihopping. Vegard Opaas vant i 1986/87, Espen Bredesen vant i 1993/94 og Anders Bardal vant i 2011/12. Norge har også vunnet nasjonscupen i skihopping flere ganger.

Verdenscupen i alpint består av omtrent 30 renn, og det kåres vinnere i fire eller fem enkeltdisipliner, samt en sammenlagtvinner i dameklassen og herreklassen. Enkeltdisiplinene er utfor, slalåm, storslalåm, Super-G og kombinasjonsøvelse. Norske utøvere har også gjort seg bemerket her, og flere nordmenn har vunnet verdenscupen i enkeltøvelser.

Verdenscupen i skiskyting er også veldig populær blant nordmenn. Sesongen varer fra desember til mars, og det er løp nesten hver eneste uke. Totalt består verdenscupen av 9-10 konkurranseuker. Stafett arrangeres bare fire til seks ganger i løpet av sesongen. VM-øvelser teller med i sammendraget i verdenscupen, men siden 2010, teller ikke OL-øvelser med i sammendraget.

Alle ovennevnte idretter er idretter der nordmenn gjør det bra, og noen er mer kjente for sine prestasjoner enn andre. Hoppesset Anders Bardal, alpintkjøreren Aksel Lund Svindal og skiskytteren Emil Hegle Svendsen hører alle til blant favorittene i sine respektive idretter. De har gjort det bra de siste sesongene, og tippes blant favorittene også før sesongen 2014/15.

Mange gleder seg til verdenscupen i vintersport. Det er alltid morsomt å følge med på dyktige utøvere, enten de er nordmenn eller utlendinger. NRK pleier å sende vintersport nesten hver helg, og ofte samles hele familien for å følge konkurransene. Noen har sine favorittgrener som de følger, mens andre følger med på alle typer vintersport.

Post Info

Back to top ·