Utendørsidretter

Å trene ute i naturen kan gi ekstra motivasjon. Trening utendørs gir mye mer spenning og variasjon enn trening innendørs. Både naturen og været forandrer seg, og man kan legge opp treningsruten slik man selv ønsker, og dermed oppleve noe nytt hver dag. Jogging eller rask gange er en fin og rimelig treningsform som passer for de fleste. Dersom man ikke er i form til å jogge, er rask gange veldig effektivt. Selv rolig gange gir fin trening, og man kan gå alene, eller få med seg venner eller familie.

Orientering er en herlig aktivitet som passer for både barn og voksne. Når man driver med orientering, kommer man seg ut i naturen, samtidig som letingen etter poster og konkurranseelementet gir turen ekstra spenning. Turorientering er også en morsom aktivitet der hele familien kan dra på tur sammen, og lete etter poster som er satt ut i nærområdet.

Sykling er et fint alternativ til jogging. Når man sykler, kan man i stor grad legge opp ruten selv. Man kan sykle på sykkelstier eller på sideveier med lite trafikk. Man bestemmer også selv farten og turens lengde. Noen sykler raskt for å få trening og øke kondisjonen. Kanskje de til og med trener til konkurranser. Andre sykler i roligere tempo, sammen med venner og familiemedlemmer. Dersom man har en terrengsykkel, kan man også sykle i mer ulendt terreng.

Skigåing har lange tradisjoner i Norge, og mange går på ski om vinteren. Noen foretrekker slalåm, mens andre går på langrennsski. Å gå på ski fra hytte til hytte er fortsatt populært.

Post Info

Back to top ·