De beste norske skiløperne

Norge er en skinasjon. Det er nordmenn som har oppfunnet flere av vintersportens grener, og det er ingen overraskelse at vinterutøverne våre stadig er å se på toppen av pallen i skimesterskap. Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie kan lenge krangle om hvem som er den mest legendariske skiløperen på planeten, men det er sikkert at begge hører hjemme i historiebøkene.

Titter man på aktive stjerner og skisportens fremtid her i landet, kommet det klart frem at vi har mange ess i ermet. Petter Northug har skapt overskrifter de siste fem årene og er i dag en av verdens ledende atleter i sporten. Trønderen har tatt medalje etter medalje i alle langrennsløp han har vært med på, og spås allerede en legendarisk fremtid, så lenge han klarer å holde temperamentet i sjakk. Marit Bjørgen behøver ingen introduksjon; VM-dronninga har over 100 gullmedaljer på hyllene hjemme. Seks OL-gull gjør henne samtidig til en OL-dronning – ser du Marit Bjørgen på en oddsside, er det en rimelig sikker innsats. Eirik Brandsdal er en annen nordmann med framgang, Eirik har kun konkurrent i verdenscupen siden 2007, men har allerede sikret seg fire verdenscupseire. Disse tre vil være med i neste års verdenscup, og hører til favorittene på Betsafes oddssider.

Det norske skilaget har alltid vært på verdenstoppen, og slik vil det mest sannsynligvis forbli fremover. Med mennesker om Bjørgen, Northug og Brandsdal på laget, er vi så godt som sikret medaljer i årene som kommer. Brandsdal har ikke nådd helt opp til Northugs og Bjørgens nivå enda, men med sine 28 år har han fortsatt flere år å bevise hva han er god for. De beste norske skiløperne er parallelt også verdens beste skiløpere, så de to titlene passer sammen som hånden i hansken.

Post Info

Back to top ·