Bra vandringsstier i Norge

Det finnes fine vandringsstier i hele Norge, og man kan oppleve variert natur på denne måten. Når man går, har man bedre tid til å nyte naturen enn når man kjører bil. Turstien opp til Preikestolen i Lysefjorden er ett av de mest populære målene for fotturer i Norge. Besseggen er også en populær vandringssti, der man kan oppleve fantastisk natur.

Gaustatoppen ligger i Telemark, og når været er klart, kan man se en sjettedel av Norges landareal fra toppen av dette fjellet. Galdhøpiggen er et annet populært mål for fotturister, og det finnes flere ruter til toppen. Aurlandsdalen byr på variert terreng, og får besøk av mange fotturister hvert år. Slogen i Sunnmøre byr på dramatisk og vakker natur, midt i Sunnmørsalpene.

Dersom man ønsker en lengre vandring, er den såkalte Trekanten i Rondane en fin tursti. Turen tar fire-fem dager, og passer også for nybegynnere. Romsdalseggen er et populært turområde, og man kan velge mellom tre vandringsstier med ulik vanskelighetsgrad. Dronningruta i Vesterålen er en vakker tursti midt i storslått natur. Reisadalen i Finnmark har også et fint landskap.

Pilegrimsvandring har også blitt populært igjen. Noen går på pilegrimsvandring for å tenke gjennom livet sitt, andre går for opplevelsens skyld, eller fordi de gjerne vil se mer av Norge. Uansett hva årsaken til vandringen er, finnes det mange fine pilegrimsveier man kan følge. Mange av stiene passerer kjente, historiske steder, og går gjennom vakker natur.

Back to top ·