Begynn med sykkelturer i skog og mark eller downhill!

En sykkeltur i skog og mark kan gjøre underverker for kropp og sjel. Ikke bare blir man eksponert for frisk luft, man får seg samtidig en sykkeltur og en god treningsøkt. Norges flotte natur er perfekt for en tur på sykkelsetet, og et raskt søk på internett vil gi deg et uendelig antall mulige ruter. Du trenger ikke være en erfaren og aktiv syklist. Rutene kan tilpasses nivå og det finnes ruter for alle og enhver, også om du vil sykle downhill. Turer i skog og mark kan gjøres alene, men er enda hyggeligere om du har med deg noen venner. Det finnes også sykkelgrupper å delta i!

Bli en aktiv syklist

For å starte å sykle er det greit å ha en fungerende sykkel. For å sykle i skog og mark er det best med terrengsykkel med gode støtdempere og bremser, fordi veiene er veldig humpete. Det er greit å få sjekket sykkelen på et verksted før sykkelsesongen starter. Hvis du vil finne deg en rute, er Den Norske Turistforeningen et greit sted å starte for å finne sykkelruter nær deg. Sykling er en fantastisk måte å utforske nye steder på, si tillegg til at kropp og sinn har godt av den vakre naturen. Ta på hjelmen, ha med vann, nistepakke og start å sykle og utforske nye steder.

Finn den perfekte sykkelen

Før du setter i gang med å sykle downhill eller i terreng, er det viktig å ha en sykkel som passer til dette formålet. Husk at det å sykle i ulendt terreng krever tykkere dekk enn det du vanligvis ville brukt til sykling på asfalt, og at det i tillegg krever kraftigere støtdempere. Besøker du sier som Cykelkraft.no kan du finne alt av sykler og nødvendig utstyr. Velg noen som passer til akkurat deg og dine formål – enten du skal sykle i skog eller downhill. Husk hjelm og annen beskyttelse, da det er raskt gjort å velte på sykkelen i utfordrende terreng.

Back to top ·